Handelaren zijn van harte welkom bij Heino tikt ‘af, maar of ze veel er aan hebben, is de vraag. Heino tikt ‘af is namelijk geen veiling waarvan er dertien in een dozijn gaan.

Dat betekent dus geen ouwe meuk, maar mooie en ludieke kavels met een beleving.

Van een kavel vier uur onbeperkt drinken met een aantal hapjes voor 25 personen bij de bodega van Buuffie’s Proeflokaal tot 4 uur lang tuinonderhoud en van loonwerk tot meters bier en eigengemaakte serveerplanken met kaas en worst.

En het mooie is dat de opbrengst voor de volle honderd procent naar het goede doel gaat: een serie van activiteiten in de wintermaanden voor ouderen uit Heino.

Kavellijst 2018

 

 
Heino tikt'm af

 

Crazy Kidsbingo is gratis toegankelijk

Alle kleine moaties houden van bingo, dus we zien graag veel kinderen uit Heino en omgeving (ook van de vakantieparken) bij de Crazy Kidsbingo op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Dit jaar is de kleedjesmarkt op donderdag 22 augustus 2019 op Plein De Zaak aan de Canadastraat.

De kleedjesmarkt start om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur.

De kinderkleedjesmarkt is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar die (tweedehands) spullen willen verkopen.

Kinderen mogen spulletjes verkopen of muziek maken. Alle spullen voor de markt moeten voor 10.30 uur uit de auto’s geladen en op de plaats van bestemming zijn, daarna is de weg afgesloten voor het verkeer.

De rommelmarkt tijdens Daggie Old Heino op zaterdag 24 augustus 2019, marktijden zijn van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Deze begint in de Schoolstraat, waarna het richting de Prins Bernhardstraat gaat. Zo wordt steeds verder de wijk ingetrokken richting Emmastraat en Koningin Julianastraat en afhankelijk van aanbod kun je zo steeds verder aansluiten. 

Wil je ook op de rommelmarkt staan met leuke artikelen, schuif dan gezellig aan. Opgave is niet noodzakelijk.

Traditiegetrouw is er op de eerste dag van de Pompdagen een gezellige middag voor senioren in Zaal Bij Ne9en (Oortwijn), van 14.00 tot 16.30 uur. Onder het genot van een drankje en een versnapering is er alle gelegenheid voor 60+ers om gezellig bij te kletsen en er wordt natuurlijk voor het nodige entertainment gezorgd, zoals theater of muziek.

De kermis mag natuurlijk niet ontbreken op het Heinose volksfeest. Gezellig vertier voor het hele gezin van woensdag 14.00 uur tot en met zondag 17.00 uur. Dit jaar zijn de Shaker, de Breakdancer en de Autoscooters de blikvangers. Uiteraard is de Zweefmolen,  Kindervliegtuigmolen en de oliebollenkraam aanwezig.

Lekker struinen langs kraampjes? Het kan op de Donderse Markt! Van 11.00 tot 17.00 uur bruist het in de kom van Heino. Naast vele kraampjes met uiteenlopende producten, krijgt de Donderse markt ook in 2019 een bijzonder muzikaal tintje. Live muziek maakt de Donderse Markt compleet. 

 

Ben jij een echte visfanaat? Doe dan mee met de viswedstrijd voor senioren op woensdag of voor de jeugd op donderdag.

Deze wordt georganiseerd door Hengelsportvereniging Raalte.

hengelraalte2

De locatie voor de wedstrijd is de vijver in Heino Zuid tegenover Het Wooldhuis.

Eén van de activiteiten van het eerste uur is de stoelendans. Dit programmaonderdeel is niet meer weg te denken uit de Pompdagen. Ook dit jaar wordt het een kleurrijk geheel. Heino maakt zich vrijdag tussen 19.30 uur en 20.15 uur op voor een stukje Oudhollands vermaak rondom de Hervormde Kerk. Met al die stoelen om de kerk en de muziek die door de straten galmt, is het een bijzondere gewaarwording. De organisatie is in handen van Muziekvereniging Ons Genoegen.

Wie bemachtigt dit jaar die laatste zitplaats? 

Of je nu meedoet, of alleen kijkt. Het spellencircuit op de vrijdagmiddag levert gegarandeerd kostelijke en hilarische momenten op. Verschillende teams strijden tegen elkaar. De spellen worden grotendeels op bijzondere (opblaasbare) toestellen gespeeld, waarbij het aankomt op behendigheid, kracht, conditie en inzicht. Uiteraard ontbreekt water niet. Het Heino’s Spellencircuit is letterlijk een verfrissende activiteit.

daggie old heino 2015 b

Grote trekpleister van de Pompdagen is natuurlijk het traditionele Daggie Old Heino op zaterdag 24 augustus 2019.

 

De commissie is de laatste jaren bezig met frisse ideeën, zonder daarbij het originele karakter te verliezen.

“Het gaat nergens over.” Het is zo’n losse kreet die feestgangers er vaak uitgooien op het moment dat ze genieten van een bijzondere activiteit.

Het klinkt ieder jaar op zaterdagochtend ook in de Hof van Rakhorst als de ludieke bingo – vanaf 2018 Bullshit Bingo geheten – op het programma staat.

 
Natuurlijk worden een paar serieuze rondes bingo gespeeld, want er moeten uiteindelijk wel prijzen worden verdeeld.
Maar, daarnaast zijn er ook enkele rondes met een knipoog, is er entertainment en is het vooral gezellig. Het gaat dus wel ergens over…

Je kan gratis deelnemen aan deze gezellige activiteit. De bullshit bingo vindt plaats van 10.00 tot 12.30 uur in de Hof van Rakhorst.

Bulshitbingo 2017Bulshitbingo 2017 2

Zaterdag van 15.30 tot 18.00 uur in de Hof van Rakhorst.
 
De organisatoren zijn  FC Lappen en Los Gansos die dit jaar gezamenlijk de kar trekt samen ceremoniemeester Bekkink.
Wat is de bedoeling van Heino zingt mee?

VRIJDAG 23 AUGUSTUS

Eens in het jaar nemen hardlopers uit de hele regio dit spreekwoord wel heel letterlijk. De combinatie van een dorpsfeest en een sportieve activiteit is in de praktijk bijzonder succesvol gebleken. Vanuit de wijde omgeving schrijven hardlopers zich in voor deze hardloopwedstrijd.

De start en finisch is midden in het centrum in de Canadastraat, ter hoogte van de Hof van Rakhorst. Je wordt ontvangen met gezellige muziek. De lopers krijgen respectievelijk 1 of 2 rondes door het fraaie buitengebied van Heino voor de kiezen. De kinderen lopen een ronde naar de Paalweg, rond de vijver en finishen ook in weer Canadastraat.

Deelname is alleen mogelijk door voorinschrijving via www.mijninschrijving.nl tot donderdag 22 augustus 18.00 uur of tot het maximale aantal deelnemers is bereikt.